Skip to content

Appartementen en winkelruimte

Deze nieuwbouw op de hoek Pastoor van Teteringstraat en Sint Willibrordusstraat in het centrum van Berghem is in nauwe samenwerking met opdrachtgever en gemeente Oss gerealiseerd. Het gebouw staat op een in het oog springende locatie in het centrum van Berghem en midden in de in ontwikkeling zijnde centrumstraat. De begane grond is zodanig flexibel ontworpen en gebouwd zodat meerdere soorten van gebruik hier mogelijk zijn. Momenteel is op de begane grond een Kruidvat winkel gevestigd en op de verdieping 3 appartementen met een binnentuin.

Het gebouw is vormgegeven en gedetailleerd in een moderne bouwstijl met een sterke verwijzing naar elementen uit de Bossche school architectuur. Met name de metselwerk gevels, de horizontale belijningen en de ritmiek van de gevelopeningen refereren naar deze architectuur. Uiteraard zijn moderne details en materialen toegevoegd om een eigentijds bouwwerk neer te zetten.

De drie appartementen op de verdieping variëren in oppervlakte en verschijning en hebben allen een eigen balkon of dakterras en kunnen gezamenlijk gebruik maken van de daktuin. Ieder appartement is georiënteerd op een andere straat en heeft een eigen uitstraling qua vormgeving en kleurstelling.

Opdrachtgever

Dhr. Th. Megens

Projectlocatie

Pastoor van Teteringstraat 11 t/m 17 te Berghem.

Partners

CAM Vermeij Uden, constructie
HV Timmerwerken, uitvoering

Project 1 foto 3
Detail aansluiting materialen
Project 1 foto 5
Detail balkon
Project 1 foto 4
Detail metselwerk en zinken gootafwerking
Project 1 foto 6
Detail raamopeningen van binnenuit, zicht op straat.