Skip to content

Houtskelet woning, Heesch

Deze woning met bijgebouw aan de Schrikkelvenstraat te Heesch valt op tussen de overige zeer diverse woningen in deze straat. De in natuurlijke materialen en kleuren ontworpen en gebouwde woning gaat perfect op zijn omgeving en sluit goed aan bij de wensen en uitgangspunten van de trotse bewoners. Een duurzame, moderne en lichte woning waarbij over alle details goed is nagedacht en mogelijkheden zijn onderzocht en besproken. Denk hierbij aan mogelijke keuzes in materialen als,  schapenwol of hennep isolatie, stucwerk of leem wandafwerking, gebakken pannen of natuurleien, metselwerk gevels met b.v. betonblokken of een houten frame.

Bij het ontwerp is als gebruikelijk rekening gehouden met de oriëntering van de woning, naar het noorden kleine ramen in de verblijfsruimten en naar het zuiden juist grote ramen in de verblijfsruimten. Zodat de zon optimaal deze ruimten kan verwarmen en het uitzicht op de grote achtertuin en achterliggende bosrand maximaal wordt genoten. Uiteraard is rekening gehouden met de plaatsing van houten lamellen, zodat bij de hoogste zon in het jaar, deze niet overmatig de ruimten binnen treedt en het klimaat in de woning onaangenaam zou beïnvloeden.

Met de vele basic materialen, houten gevels, natuurleien afwerking, betonvloeren en lemen wandafwerkingen zal de woning uiteindelijk één zijn met de ecologisch duurzaam en economisch stabiel aan te leggen tuin.

Projectlocatie

Schrikkelvenstraat, Heesch

Partners

Ingenieursburo Ulenake BV Oss, constructie
Scanabouw Huissen, uitvoering

Project 2 foto 3
Keuken op het noorden, lemen wanden
Project 2 foto 5
Overloop verdieping
Project 2 foto 4
Trap, lemen wanden
Project 2 foto 6
Badkamer, lemen wanden