Skip to content

medisch centrum compas gemeente Emmen

In opdracht van ZTH Beheer is een ontwerp gemaakt voor een multifunctioneel gezondheidscentrum in het centrum van Emmer Compascuum, gemeente Emmen. Het gebouw biedt ruimte aan een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk, een apotheek, een thuiszorgcentrum en een optiek.

Het gebouw is qua verschijning en materialisering zo minimalistisch mogelijk ontworpen, om flexibel te kunnen blijven voor wat betreft het gebruik en om budget te hebben voor inrichting en gebruikers. Tevens geeft de vorm van het gebouw een zo gunstig mogelijke benutting van ruimten.

Door de blokvormige massa te voorzien van sprekende grote gevelopeningen, die allen verschillen van afmeting en indeling, maar wel allemaal bij elkaar horen ontstaat een eenheid waarmee het gebouw van zijn soberheid wordt ontdaan. Tevens zorgen de grote dakrand en lichte geveldelen bij de entree  voor een frisse kijk op het centrum.

Door aan de voorzijde van het gebouw de buitenruimte in te richten als een semi-openbare tuin, sluit het gebouw natuurlijk aan op de aansluitende doorgaande verkeersroute en de grote parkeerplaats aan de voorzijde in het centrum van Emmer Compascuum.

 

 

Opdrachtgever

ZTH Beheer / Hapec

Projectlocatie

De Spil Emmer Compascuüm, gemeente Emmen

Partners

CAM Vermeij Uden, constructie

Aannemersbedrijf Paas BV, uitvoering

Reichealth BV Wijchen, projectbegeleiding

Project 5 foto 2
Zuidgevel medisch centrum
Project 5 foto 4
Detail kozijnen
Project 5 foto 5
Centrale balie en verkeersruimte