Jeanne van Winkel

Sinds medio maart zijn in de etalage van mijn atelier prachtige keramiek beelden van kunstenares Jeanne van Winkel te bewonderen.

Alle beelden zijn handgemaakt en geglazuurd en zijn daarvoor meerdere malen gebakken in een speciaal daarvoor bestemde oven.

Van oorsprong is Jeanne schilderes en zij heeft daarvoor een opleiding gevolgd aan de kunstacademie. Na jarenlang te hebben geschilderd heeft Jeanne zich toegespitst op het maken van keramiek kunstwerken. In eerste instantie maakte ze veelal realistische poppen, later ook in opdracht. De vaardigheid van het maken van deze realistische poppen is terug te vinden in de details en de expressie van haar huidige beelden. Haar huidige werk is fantasieen kleurrijk. De manier van gebruiken van het glazuur is bijzonder omdat door de glazuur heen, de textuur van de klei zichtbaar en voelbaar blijft. De manier waarop de glazuren worden aangebracht is soms zelfs schilderachtig.

Zie onderstaand voor een kleine greep uit haar werk.

Voor meer informatie of de aanschaf van zo’n uniek kunstwerk mag contact worden opgenomen met Jeanne van Winkel 06 5057 2292 of via info@vdbogaert.com